Hulusi Şentürk’ten Olay Gazetesi’ne Açıklamalar

Abone Ol
Daha Fazla

Ak Parti İstanbul Teşkilat Başkanı Hulusi Şentürk Olay Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

MHP’ye Maltepe’de İtiraz Etmeseydik,
Hainlikle Suçlanırdık

“Seçim döneminde Maltepe’de en çok MHP’ye yaptığımız itirazla ilgili değerlendirme alıyoruz” diyen Şentürk “Bugün seçim olmuş ve bitmiştir. MHP’nin seçime girmemesi için, yasaya uymadığı için itiraz ettik. O kararımızı bugünlerde hata olarak değerlendirenler, şayet itiraz etmeseydik bizi hainlikle suçlayacaklardı. “MHP’liler CHP’ye oy vermez, bize oy verir” diyecekler bu söylemler hergün kat kat artacak ve bizi hainlikle suçlayacaklardı.

Maltepe’de ÖDP-Genç Parti-İşçi Partisi-SHP seçimlere girmemiştir. Blok halinde bir ittifak söz konusu olmuştur. Maltepe’nin tekrar Ak Parti saflarına katılması için elimizden geleni yapacağız.

Maltepe’yi dikkatle izliyoruz, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’da dikkatle izliyor. Buradan tüm Ak Partililere sesleniyorum. Maltepe’de birlik ve bütünlük içinde kişisel değil, parti çıkarları noktasında bakılması gerekir.

Biz il yönetimi olarak yaptırdığımız anketlerde CHP her ankette önde gidiyordu. Bunu kamuoyuna açıklayamazdık. İlçe teşkilatımız ısrarla Maltepe’de bir sorun olmadığını dile getiriyorlardı. Maltepe’deki adayımız her türlü değerlendirildiğinde “DOĞRU ADAYDI” halkımız emaneti CHP’ye teslim etmiştir. Buna da saygı duymak gerekiyor.

İl Yönetiminde Henüz Görev Dağılımı Yapılmadı
İl kongresinden sonra il yönetiminde henüz görev dağılımı yapılmadı. Önümüzdeki günlerde görev dağılımından sonra Maltepe’ye ayrıca bir özen göstereceğiz. Çünkü ben Maltepeliyim.

İl yönetim kadromuza Necla Sümer’i de dahil ettik. Artık Maltepe il yönetiminde de temsil edilmektedir.

En İyi Kadroyu Kurduk
Bugüne kadar Ak Parti İl Yönetim Kurulu’nda en iyi ve en teşkilatçı il yönetimini oluşturduk. Bu kadronun İstanbul’da büyük başarılara imza atacağına inanıyorum.

Maltepe’yi Genel Merkez Değerlendirecek
Maltepe’deki mevcut ilçe yönetimi Genel Merkez yönetimi tarafından Ağustos ayından sonra bir değerlendirmeye alınacağını tahmin ettiğini söyleyen Hulusi Şentürk “İl yönetimi olarak her hangi bir ilçeye bir müdahale etmeyi düşünmüyoruz” dedi.

Yorumlar kapalı.